woensdag 20 januari 2016

VOGELS EN MEER DOOR HET RAAM

Vandaag is het aan het dooien, er vallen lawines sneeuw van het dak, uitkijken dat de sneeuw niet op ons hoofd valt. Af en toe zijn we naar buiten geweest, maar door het raam foto's maken blijft leuk.De Merel is makkelijk te fotograferen en kijkt me aan om wat meer voer te strooien.Mezen in overvloed, de Koolmees ging goed maar de Pimpelmees en de Staartmezen zijn te snel.Een beetje onduidelijk een Keep, nog meer die niet gelukt zijn, Grote Zilverreiger, Buizerd, Torenvalk, Heggenmus, Vlaamse gaai en verschillende soorten Vinken.
Op één dag zien we heel veel het is net een natuurfilm.Een vrouwtjes Vink.Een lief klein Muisje, nu er veel sneeuw ligt en koud is proberen de muizen en andere ongewenste dieren in huis en schuur binnen te dringen. In de volgende post meer daarover.Het Roodborstje is een ijdeltuit, lukt altijd.


Dit vogeltje is niet aan het zonnebaden, waarschijnlijk tegen het raam gevlogen en doodgevroren.
De reeën zijn erg snel, er kwamen er 3 voorbij, links is er nog net een kop te zien. 


Ook niet zo duidelijk een Zanglijster.De Houtduiven zijn ook weer terug, ik weet niet wat ze hier eten, er liggen veel eikels en zaad van de Elzen.Later op de dag, dampte de sneeuw, nooit eerder gezien, warm waterbronnen in Groningen !!


Al snel gaat de zon onder.Dit was één dag hier in Groningen.

6 opmerkingen:

Hetty zei

Schitterende serie foto's! Je begrijpt zeker wel dat ik een beetje jaloers ben op al die prachtige sneeuw. Hier is het weer boven nul, Ik hoop dat we nu op kunnen stomen naar de lente. Geniet van je vogels, wat zijn het er veel. groetjes,
Hetty

AnneTanne zei

Mooi daar in Groningen...
Die dampende-sneeuwfoto is prachtig!

Cin zei

Prachtige beelden weerom, hier sneeuwt het nu en dan en is het iets te grijs. Bedankt om ons mee te laten genieten

van alles wat in huis en tuin. zei

Was ik maar in Groningen blijven wonen....(ben in Appingedam geboren) want hier heb ik nog maar 3 vlokken gezien!
Mooie serie foto's en wat zijn er veel vogels in je tuin!

groet Trijnie

fruitberg zei

Absoluut een mooie dag in Groningen. Veel beestjes, meer hoeft dat niet te zijn.

Janneke zei

Wondermooie foto's van het besneeuwde landschap in Groningen. Hier totaal geen sneeuw gehad en de kou is ook al weer uit de lucht. Heerlijk om vanachter het glas de vogeltjes te bekijken.
Groet, Janneke