vrijdag 18 maart 2016

HOUTSNIPPERS

Het is weer houtsnippertijd. Elk jaar laten we 30 kuub storten en rijden dat uit op de paden.Voorbereidend werk, zeil op het grind, anders hebben we grind met houtsnippers.                                                     De eerste 20 kuub wordt gestort.We hadden geluk dat Bart en Joke bij ons logeerden, in 3 dagen tijd hebben we met z'n vieren alles uit kunnen rijden. 
De bostuinen zijn nu klaar, vandaag wordt er weer 10 kuub bezorgd en kunnen we het afmaken.                                                             Het Elfenbos helemaal klaar.

10 opmerkingen:

Janny de Roo zei

wat een klus....!

Hetty zei

Zo jij hebt je work-out weer gehad. Prachtig die houtsnippers. Ik vind het ook zo lekker warm. Heb je dat wel eens bemerkt? Het lijkt wel alsof de zon wordt geabsorbeerd. Je elfenbos zal zeker sprookjesachtig worden. Ik ben benieuwd... Groetjes,
Hetty

Anoniem zei

Een flinke klus, mooie start van 't seizoen ;-)

Anoniem zei

30 kuub , dat is een hoop maar het ziet er prachtig uit. Hier heb ik enkel een houtsnipperpad in de moestuin die ik zelf kan aanvullen met houtsnippers van eigen makelij. In het bosje loopt een pad wat redelijk intact blijft door betreding en nu en dan eens uitlopers weghalen, maar het zou wel mooi zijn mocht het houthakselpad vanuit de moestuin naar het bosje doorlopen.

Zem zei

Jan, ik moet er niet aan denken: zo'n grote hoeveelheid houtsnippers uitrijden.
Maar jullie hebt het grotendeels gefikst!
Het staat prachtig op de paadjes, jullie zult heel tevreden zijn.

AnneTanne zei

Dat is een berg meer dan die paar aanhangertjes vol die wij hier hebben liggen...
Mooi werk (en inderdaad ideaal voor deze temperaturen!)

van alles wat in huis en tuin. zei

Ah.....dat is veel! Ik moet er niet aan denken, wat een werk hebben jullie verricht! Wij moeten ook maar hebben gelukkig niet zoveel nodig als jullie. Wat voor soort hout gebruiken jullie?
Wij hebben dat donkerbruine (franse?) hout omdat ik de lichte houtkleur niet zo mooi vind of verandert dat in de loop van de weken?

groetjes Trijnie

Jan zei

Wij hebben Essenhout en dat wordt vanzelf donker in de loop van de tijd.

van alles wat in huis en tuin. zei

Bedankt voor de tip!

Jo Huijsman zei

Wat een enorme klus, maar wel heel erg mooi als het allemaal weer prachtige paden zijn.