donderdag 7 juli 2016

DE ZWALUWEN ZIJN UITGEVLOGEN

De Boerenzwaluwen poepen erg veel, we hebben er maar een krant onder gelegd.Er lagen 5 eitjes in het nest, 4 zijn er uitgekomen. Ik moest opzij springen want meneer of mevrouw ging poepen.Ze zijn al haast allemaal uitgevlogen, ik was er net op tijd bij om deze te fotograferen.
Dit is de laatste.Nu zijn ze allemaal uitgevlogen en blijven hier in de buurt.Ik hoop dat ze volgend jaar weer terug komen, ze vangen veel insecten, ook Blinde muggen.Alle 4 zitten ze in de wilg, je ziet er maar 3. De ouders voeren de jongen nog.Verrassing, ze hebben het nest opgeknapt en er liggen al weer eitjes in.
Zou het ook voor een tweede keer lukken?

Dit jaar worden we wel verwend met al de verschillende vogels die hier broeden.
De Grote Bonte Spechten die al uitgevlogen zijn en er zitten twee jonge Ransuilen in de avond om hun ouders te roepen. 
Volgende week nog meer vreemde vogels.
5 opmerkingen:

Zem zei

Wat leuk!
En wat is zo'n nestje kunstig opgebouwd. Hopelijk lukt het tweede broed ook. Wat een uitputtingsslag trouwens voor de ouders.

Hetty zei

Ik ben jaloers. Wat leuk om zoveel zwaluwen te zien uitvliegen. Groetjes Hetty

Clarien Cornelisse zei

Wat leuk die foto's van jullie zwaluwen. Zulke mooie acrobaatjes zijn het! Bij de Amish in Amerika bouwen ze van die grote vogelhuizen, een soort flats zeg maar, voor de zwaluw, en die zetten ze op de moestuin. Dat is een hele goeie insectenbestrijder! De zwaluw komt daar elk jaar naar terug.
Zou dat ook iets zijn voor hier of denk je dat onze zwaluwen niet in van die kasten willen broeden? (in noord amerika is natuurlijk een ander soort zwaluw)

Jan zei

Ik zal het eens navragen, goed idee.
Gr Jan.

Elisa zei

Altijd leuk om broedende vogels in je tuin hebben, wij hebben helaas nog nooit zwaluwen gehad!