woensdag 30 augustus 2017

WEER EEN NIEUW STUK ERBIJ

Elk jaar is er wel een stuk in de tuin dat niet naar onze zin is. Henri vond een stuk met heel veel Lijsterbesspirea en Hop niet mooi genoeg. Leuk, kan ik weer een stukje tuin veranderen.                                                    Alles eruit en dan omspitten.


                                             De Cyclamen laten we natuurlijk staan.Resten van een boom gooien we onder de Conifeer waar ze verder mogen met vergaan.De laatste wortels eruit en op weg naar de wallen.Hier liggen de Hop en Lijsterbesspirea, goed voor vogels en insecten en ook een barrière tegen het gif van de aardappelvelden. 


Ook in dit stukje tuin vinden we hele plakken veen, die we fijn maken. Bladaarde halen.                                            Zes kruiwagens bladaarde gestort.     Mooi verdeeld en nu nog 4 kruiwagens compost erop en dan omspitten.
Water geven, even laten rusten en we kunnen Mikado spelen.Takken genoeg om Mikado te spelen.
                                   Het speelveld is klaar, we kunnen inplanten.We hebben al wat planten bij TUINGOED FOLTZ en KWEKERIJ JACOBS gehaald.
Verschillende  Persicaria's, Aralia California, Salvia's, Margrieten, Centaurea macrocephala,Amsonia en uit eigen tuin komen nog, Ligularia tangutica, Geraniums, Strobilanthus, Kompasplant, Gekroesd Boerenwormkruid en Thalictrum. Alles in de kleuren paars/blauw, geel en wit.Zo lijkt het wel of er niets staat, maar volgend jaar of het jaar erna is het weer helemaal vol.

6 opmerkingen:

Hetty zei

En nu zulk lekker groeizaam weer. Dat gaat zeker lukken! Groetjes Hetty

Zem zei

Dit was weer een goede spier-training voor jullie.
Met zeer goed gevolg. Het wordt vast een heel interessant stuk tuin!

Denise zei

Dat ziet er mooi uit! Wel handig als je zoveel bladaarde en compost uit eigen tuin hebt.

Janneke zei

Het ziet er nu al leuk uit met die 'mikado' takken, dat is leuk spelen na de zware arbeid. En in mijn verbeelding zie ik al hoe het er volgend jaar uit zal zien, want dit zijn allemaal heel mooie planten bij elkaar.

natuurlijk rijk zei

Altijd leuk om een nieuw stuk aan te leggen. Jullie besteden opvallend veel aandacht aan de bodem, gelijk heb je.

Helma zei

Hoi Jan,

ik kom via Coby bij je blog terecht . Ik las je reactie over de Wespendieven die de nesten leegvreten en was daardoor nieuwsgierig naar je blog. Ik had zeer toevallig in juli een wepsendief op de foto kunnen zetten en daar was ik erg blij mee.

Je hebt een aardig stukje tuin zie ik wel en ik ben benieuwd hoe dit er uit gaat komen te zien.

Groetjes, Helma