maandag 18 juni 2018

TE WEINIG INSECTEN ??????????????

Het gaat er op lijken dat we steeds minder insecten hebben.Dit jaar hebben de Grauwe Vliegenvangers 4 eitjes, andere jaren 5 of 6.


Wat zullen we doen, hoeveel zullen we er groot brengen.


Er kan er maar één groot worden ,te weinig insecten ?


Of zou het een Koekoeksjong zijn.


De Boerenzwaluw, 5 eitjes.


Er worden maar 3 jongen opgevoed, te weinig insecten ? Andere jaren hadden we 2 broedsels van 5.
Ik word hier triest van.


Vreemde insecten zie ik wel, even nagekeken een Schorpioenvlieg.
De voeding bestaat uit dode kleine diertjes, rottende planten en zoet sap.
Tijdens de paring voedert het mannetje het wijfje met 7 speekselballetjes.


7 opmerkingen:

Marie-Louise zei

Tja dat van die insecten, moeilijk te meten hoor. Als ik door de Onlanden fiets, fiets ik door een gordijn van insecten. Ze landen in je ogen en in je mond. Dus dan denk ik, dat zijn toch een heleboel insecten voor de vogels. Wie zal het zeggen wat er aan de hand is? Maar toen ik bij mijn bloeiende Lindeboom stond vond ik het aantal bijen tegenvallen. Toen dacht ik wel, zou het toch waar zijn?

Rob van natuurlijk-rijk zei

Een terechte bemerking van je, ik zie hier momenteel enorm veel hommels maar ja daar eten de vogels niet van. Moeilijk om in te schatten of er nu echt minder insecten zijn. Maar die eieren liegen natuurlijk ook niet. Ik word er triestig van

Hetty zei

Misschien zijn er minder insecten, maar ik merk het niet. Overal zoemt het en ook de auto zit vol. Nu is dit laatste natuurlijk niet zo gunstig, maar het geeft wel aan dat er toch veel insecten zijn. Maar ik begrijp dat jij je zorgen maakt voor de vogels in jouw tuin. Ik hoop dat het goedkomt. Groetjes, Hetty

marie-paule zei

Er zijn nu tot drie keer minder insecten dan een twintigtal jaar geleden. Je kan het onder andere merken aan het feit dat er nauwelijks nog dode insecten tegen de voorruit van je wagen kleven na een lange rit ... heel erg.

Anoniem zei

Het stikt hier van de insecten, maar ook van de vogels met jongen. Dus ik denk dat het een plaatselijk probleempje is. Overigens hebben de boeren 60 procent minder landbouwgif gebruikt dan andere jaren. Super boeren!! Nu de burgers nog....

Zem zei

Tja, misschien zijn er nog bloemrijke enclaves, waar een aantal insecten kunnen overleven.
We moeten ervan uitgaan dat de verontrustende tellingen o.a. in Nederland en Duitsland kloppen, deskundigen zijn daar zeer ongerust over.
Hier in de tuin valt me op, dat er dit jaar vrij veel insecten zijn. Bijen vrijwel niet, veel hommels.
Heel sneu, dat de vogels niet aan voldoende insecten kunnen komen, zodat de jongen verkommeren. Zelfs in jullie grote, natuurlijke tuin.
Hartelijke groet van Zem.

Angelika zei

Inderdaad verdrietig dat er zo weinig jongen groot worden, en dat in jullie tuin, onbegrijpelijk!
Wel erg mooi die schorpioenvlieg.
Groet,
Angelika