zondag 30 maart 2014

LENTE IN DE BOSTUINEN

Door het warme weer gaat alles heel snel, er bloeien al heel veel planten.
De Witte Klaverzuring (Oxalis acetosella) heeft een groot wit tapijt gevormd onder de bomen, het groeit overal, sommige mensen zien het als onkruid, hier mag het z'n gang gaan. Het is wintergroen.Je kan het eten, er worden sausjes van gemaakt voor bij vis, kan door de sla en het is dorstlessend, niet teveel eten dan kan het giftig zijn.                             Nog zo'n leuke witbloeiende,  Cardamine trifolia ook wintergroen.

                Dit is ook een Cardamine (Pinksterbloem) ze doen het goed in de schaduw.

De Narcis Poeticus is normaal één van de laatste die bloeit, in mei, als het zo door gaat met de warmte komt alles tegelijk.


Ook al in bloei de Leucojum aestivum met Euphorbia.Speenkruid met donker blad.


Keizerskroon (Fritillaria imperialis) ruiken niet zo lekker, zou helpen tegen mollen, niets van waar, we hadden een hele grote molshoop naast 9 Keizerskronen.


De Hondstand (Erythronium dens-canis) is al haast uigebloeid.Epimedium Sempervirens White Purity.
Er staan al heel veel Epimediums in bloei, volgende week meer daarover.
3 opmerkingen:

Thea zei

Prachtig, vooral die laatste epimedium!

natuurlijk-rijk zei

Nu weet ik ook hoe dat plantje in mijnen hof heet; Cardamine trifolia, thx

Anoniem zei

Beste Jan Willem,
We willen graag met onze Zeeuwse tuinclub "de houten klomp" jouw tuin komen bezichtigen. Wij zijn van plan om verschillende tuinen te bezichtigen (per touringcar , ca 55 personen) in Groningen en omstreken. Zelf denken wij begin mei. Wij zijn vooral erg benieuwd naar de cornelia die zo uitbundig in bloei staat ! Wij nemen vrijdag of zaterdag nog telefonisch contact met u op. Met vriendelijke groet,
Klazien Borg, voorzitter