donderdag 29 oktober 2015

MOLLEN EN WOELMUIZEN

                                  Pas een dode mol gevonden, wat een bijzonder dier is dat.


Zo fluweelzacht, vroeger werden er bontjassen van gemaakt, hoeveel beestjes heb je dan niet nodig?Wat een verschil tussen de voor- en achterpoten.

Hier mogen de mollen hun gang gaan, ze eten engerlingen, andere schadelijke insecten en jonge muizen.
Ik kan me voorstellen dat als je een mooi gazon hebt, je dan iets hiertegen wil doen.


Vandaag heb ik een mail gekregen van BOB , die schreef dat er een milieuvriendelijk alternatief is om mollen uit de tuin te krijgen. Ze gaan er niet dood van, ze gaan er vandoor, naar de buren!
Het is MOLLENCARBID 


Ook is er Carbid tegen woelmuizen/ratten volgens hem. Volgend jaar ga ik het uitproberen.
Heeft iemand hier ervaring mee ? Laat het me weten, vooral wil ik weten of het niet schadelijk is voor plant en dier.

4 opmerkingen:

Hetty zei

Hallo Jan, ik heb geen ervaring met mollen carbid. Ik heb er zelfs nog nooit van gehoord! Hou me op de hoogte. Zelf doe ik mottenballen in de gang. Dat stinkt enorm. Meestal gaan ze dan naar de buren. Maar in een landelijk gebied hou je mollen. Het hoort erbij. Groetjes, Hetty

Janneke zei

Haha, wij stikken van de mollen...... Had nog nooit van mollencarbid gehoord, dus heb even op de site gekeken. Mottenballen zoals Hetty zegt, heb ik ook wel eens geprobeerd maar het is vechten tegen de bierkaai. Onze buurman is bedreven in het klemmen zetten. Toen wij hier lang geleden kwamen wonen, heeft hij de mollen in onze tuin gevangen. Totdat ik op een gegeven moment buiten kwam en op de surfplank die naast het pad lag 6 dode mollen op een rijtje zag liggen. Te erg, sindsdien laat ik de mollen gaan, verspreid de hopen over het gazon en trap ze dicht. Dit jaar is het best goed gegaan, ze zijn er wel want ik zie de ritten langs de borders, maar er zijn ook jaren dat het gras vol molshopen zit, jammer dan. Er zullen hier altijd mollen zijn, want ze gaan drinken in de vaart. Wie weet gaan we nog wel eens aan de carbid, maar ik denk van niet want ik stel mijn tuin al een aantal jaren niet meer open en voor mezelf geeft het niet zo.
Groet, Janneke

van alles wat in huis en tuin. zei

Ik heb geen mollen hier in de tuin maar had ik ze.....ik zou ze niet dood willen maken. Ik had met mijn kleuters in de klas nl een televisieprogramma over Moffel (de mol) en Piertje! Het waren net mensen, haha. Dus.....ik kan je ook niet helpen!

groet Trijnie

Zem zei

Die mooie "handjes"...
Ik heb ze niet hier in de tuin. Maar ik ga vrij ver in leven en laten leven. Mijn wespennest is bijvoorbeeld vanzelf "verdwenen"; de beestjes zijn door de kou al gestorven.
Hartelijke groet, Zem.