woensdag 4 november 2015

WEER EEN NIEUW STUK ERBIJ

Het blijft altijd leuk in de tuin, elk jaar verandert er wel een stuk en kunnen we weer wat doen.
We hebben een paar jaar geleden een hele grote kastanje flink gesnoeid in de hoop dat hij beter zou gaan groeien.Ondertussen is de klimop goed gegroeid en de kastanje niet, die is nu dood.Omdat de kastanje dood is, geeft hij geen schaduw meer aan de varens, die krijgen nu teveel zon.


Laten we dan maar nieuwe borders maken en de varens en het groot hoefblad eruit halen.Nog een klein stukje en dan kunnen we de nieuwe borders gaan maken, dachten we !!


Wat puin kwamen we tegen, hoewel het werd steeds meer, een kruiwagen vol en !!

Henri is er maar druk mee.
                                                   Heel veel ijzeren ...., ja wat is het ?Maar ook een leuke verrassing , 3 emmers met narcissen, 2 met sneeuwklokjes en 1 met de wortels van de bonte salomonszegel.Alles is eruit, behalve een stronk van de ceder die we 15 jaar geleden omgezaagd hebben.                                                      Nieuwe paden uitgezet.
                 8 kruiwagens compost en  8 met bladaarde uitgereden en door de grond verwerkt.                                                              Even uitrusten.Links van het nieuwe houtsnipperpad  is de schaduwborder klaar.Deze planten moeten nog in de halfschaduwborder ingeplant worden en natuurlijk alle bollen.


                                      Klaar en nu maar hopen dat alles aanslaat.

6 opmerkingen:

Angelika zei

Wat een klus weer! Kanjers zijn jullie.

Zem zei

Wat een werk!
Ja, zo komt van het één het ander, en dat kun je allemaal van te voren niet bedenken. Fijn, dat het klaar is, volgend seizoen kunnen de planten zich weer fijn ontwikkelen op de nieuw aangeplante stukken.
Hartelijke groet, Zem.

Janneke zei

Heb eerst de filmpjes bekeken.....wat een schitterende tuin hebben jullie!
Dat ´nieuwe´ stuk was dus een enorme klus met al dat ijzer en die stenen, maar je zal eer van je werk hebben als de beplanting gaat groeien en dat geeft dan weer voldoening.
Ongetwijfeld is er dan weer een nieuwe klus want met zo´n groot perceel blijf je altijd bezig, maar dat is toch juist de bedoeling? Voor een tuinier is bijna niets leuker dan buiten bezig zijn.
Groeten, Janneke

de Vissertun zei

Wat een werk hebben jullie verzet. Jammer van de kastanje maar heel leuk natuurlijk om een nieuw stuk tuin in te richten.
Zal vast ook mooi worden.

natuurlijk-rijk zei

Petje af!!! Dat gaat zeker een schitterende border worden!

Ruben zei

Wat hebben jullie een werk verricht zeg! Erg knap hoor. Ben nu alleen wel benieuwd of dat de tuin weer helemaal is gaan bloeien?